VABILO na zoom predstavitev Konvencije o pravicah oseb z manj zmožnostmi, 7. in 8. april

Slovensko združenje za duševno zdravje (ŠENT) vabi dne 7. In 8. aprila 2022 na zoom predstavitev Konvencije o pravicah oseb z manj zmožnostmi. Konvencija o pravicah oseb z manjzmožnostmi (invalidov) je pomembna, ker državam pogodbenicam narekuje pravice oseb z manj zmožnostmi in hkrati spreminja pogled na njih (socialni model manj zmožnosti).


Namen društva ŠENT  s sedežem v Ljubljani, je varovanje človekovih pravic in dostojanstva oseb s težavami v duševnem zdravju, doseči višjo stopnjo njihove vključitve v družbo in povečati njihovo zaposljivost.

Društvo je ustanovljeno za izvajanje dejavnosti na področjih zagovorništva, psihosocialne in zaposlitvene rehabilitacije ter ustvarjanja novih delovnih mest za osebe s težavami v duševnem zdravju, socialno izključene in druge težje zaposljive osebe ter njihove svojce.


Več o društvu ŠENT si lahko preberete preko sledeče povezave: https://www.sent.si/index.php?m_id=novice&n_id=1165&t=_Vabilo_na_predstavitev_Konvencije_o_pravicah_oseb_z_manjzmo%C5%BEnostmi&cookie_agreed=yes


Kontaktna oseba za prijavo k udeležbi je: [email protected]